Деруни - це проста та класична страва, але багато хто не любить її саме через процес натирання картоплі. А якщо спробувати приготувати деруни без цього?
РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на допис фуд-блогерки Анастасії Станкевич в Instagram ділиться простим лайфаком для дерунів.
Для дерунів:
Для грибного соусу:
Почистьте і наріжте картоплю на невеликі шматочки та покладіть у чашу блендера. Додайте туди яйце, часник, цибулю, сметану та небагато води. Збийте всі інгредієнту до однорідної маси.
Вилийте суміш у миску, посоліть і поперчіть. Тепер додайте борошно, обережно вмішуючи його в тісто.
Після цього обсмажте деруни з двох сторін до золотистості на олії.
Щоб приготувати грибний соус, розтопіть на пательні вершкове масло, підсмажте дрібно нарізану цибулю та додайте гриби.
Доведіть їх до готовності, після чого додайте часник, жирні вершки, сіль і мускатний горіх. Дайте соусу трохи загуснути, часто помішуючи.
Подавайте деруни з соусом і зеленню. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати салат "Королівський", який може замінити "Олів'є".
Читайте також, як приготувати відомий десерт "Бите скло". Ми всі знаємо його з дитинства!