Приготувати "червону ікру" можна дуже легко вдома. Одна банка такого продукту коштуватиме вам приблизно долар. Справжні гурмани, звичайно, розпізнають смак, проте домашня ікра все одно чудово смакуватиме із бутербродами й згодиться для прикрашання салатів.
Як приготувати "червону ікру" вдома із копійчаними затратами, розповідаємо у матеріалі нижче.
Така ікра виходить дуже ніжною на смак, аж розтікатися жирним соком у роті. А ззовні вона дуже подібна справжню.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
"Червону ікру" можна приготувати і для коктейлів, щоб незвичною подачею здивувати гостей. Таким рецептом поділився хімік Гліб Репіч на сторінці в Instagram.
Для цього знадобиться червоне вино, у яке слід додати дрібку альгінату натрію. Тоді перемішати до повного розчинення, поки розчин не перетвориться на густий сироп. Далі одну дрібку лактату кальцію розчиніть у склянці теплої води.
У піпетку наберіть розчин з вина та альгінату натрію та крапаєте у розчин лактату кальцію. Спершу краплі будуть плоскими, проте швидко перетворяться на "ікринки".
Тоді їх слід відкинути на сито, зачекати, поки зійде зайва вода. Після цього "винну ікру" перекиньте у бокал шампанського і насолоджуйтесь цікавим напоєм.
Нещодавно ми ділились рецептами 5 традиційних страв на Святвечір та Різдво від Дарії Цвєк.
Читайте також про те, як приготувати пісні пампухи за давнім галицьким рецептом.