ua en ru

Як приготувати "червону ікру" на свята: два копійчані способи

Як приготувати "червону ікру" на свята: два копійчані способи Як приготувати ікру вдома (колаж: Styler)

Приготувати "червону ікру" можна дуже легко вдома. Одна банка такого продукту коштуватиме вам приблизно долар. Справжні гурмани, звичайно, розпізнають смак, проте домашня ікра все одно чудово смакуватиме із бутербродами й згодиться для прикрашання салатів.

Як приготувати "червону ікру" вдома із копійчаними затратами, розповідаємо у матеріалі нижче.

Як приготувати "червону ікру"

Така ікра виходить дуже ніжною на смак, аж розтікатися жирним соком у роті. А ззовні вона дуже подібна справжню.

Інгредієнти:

  • Риба - 150 г
  • Вода - 250 мл
  • Сіль - 0,5 ч. л
  • Агар-агар - 5 г
  • Барвник - до смаку
  • Лавровий лист - 1 шт
  • Соняшникова олія - 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Налийте олію у келих і поставте у морозилку.
  2. Приготуйте рибний бульйон. Підійдуть будь-які обрізки. У воду додайте лавровий лист, посоліть і варіть 15 хвилин після закипання.
  3. Процідіть бульйон від риби та спецій. Додайте краплю червоного барвника, агар-агар і варіть ще 5 хвилин. Бульйон має бути, як рідкий кисіль.
  4. Наберіть приготовану рідину у піпетку або шприц без голки. Тоді вийміть олію з морозилки та крапніть у неї бульйон. "Ікринка" відразу застигне і почне опускатися на дно. Зробіть так зі всім приготованим бульйоном.
  5. Зцідіть олію через сито, а ікринки помістіть в герметичний посуд. Така ікра може зберігатися у холоді протягом тижня.

Як приготувати ікру для коктейлів

"Червону ікру" можна приготувати і для коктейлів, щоб незвичною подачею здивувати гостей. Таким рецептом поділився хімік Гліб Репіч на сторінці в Instagram.

Для цього знадобиться червоне вино, у яке слід додати дрібку альгінату натрію. Тоді перемішати до повного розчинення, поки розчин не перетвориться на густий сироп. Далі одну дрібку лактату кальцію розчиніть у склянці теплої води.

У піпетку наберіть розчин з вина та альгінату натрію та крапаєте у розчин лактату кальцію. Спершу краплі будуть плоскими, проте швидко перетворяться на "ікринки".

Тоді їх слід відкинути на сито, зачекати, поки зійде зайва вода. Після цього "винну ікру" перекиньте у бокал шампанського і насолоджуйтесь цікавим напоєм.