Заморожені фрукти та овочі взимку стають просто джерелом корисних вітамінів і мінералів. Цей спосіб запасу продуктів дозволяє зберегти майже всі корисні властивості. А зелень цибулі в зимові місяці особливо потрібна, тому що в ній багато вітаміну С.
Як правильно заморозити на зиму свіжу зелену цибулю - читайте в матеріалі нижче.
Усю підготовлену цибулю потрібно ретельно перебрати. Для заморозки залиште тільки ту, у якої стебло рівне, здорове і немає жодних пошкоджень. Ретельно помийте, відріжте коріння та сухі верхівки стебла.
Підготуйте контейнери або пакети для заморозки, в які ви складатимете цибулю, тому що працювати потрібно буде дуже швидко - від цього залежить якість вашого замороженого продукту.
Стебла зеленої цибулі ріжемо дрібно. І відразу ж засипаємо в пакети чи контейнери та відправляємо у морозилку. Річ у тому, що всі корисні властивості з нарізаної цибулі швидко випаровуються й у вас є зовсім небагато часу, щоб відправити продукт в морозильну камеру.
Переконайтеся, що контейнери або пакети щільно закриті. Це важливо, тому що всередину може потрапити іній і після розморожування цибуля виявиться не дуже смачною.
Пакети або контейнери з цибулею помістіть у морозильну камеру і заморозьте за температури -18 градусів або нижче. Зберігайте у морозилці та діставайте безпосередньо перед використанням.
Використовувати таку цибулю можна у будь-які страви, як і свіжу зелень – супи, соуси, рагу, омлети. Заморожену цибулю можна зберігати у морозилці до 6 місяців.
До речі, раніше ми писали про те, як правильно на зиму заморозити полуницю.
А ще розповідали про те, які овочі та фрукти потрібно заготувати на зиму у червні.