Як правильно заморозити шпинат на зиму: найпростіший спосіб
Сезон шпинату в Україні у розпалі. Це дуже цінний та корисний продукт, який можна і потрібно заготовити на зиму.
Рецептом простого заморожування шпинату поділилася в Instagram кулінарний блогер Дар'я Дорошкевич.
Як заморозити шпинат на зиму
Помийте шпинат добре проточною водою, використовуючи сито. Після цього покладіть листочки в киплячу воду, різати їх до цього не потрібно!
Варіть до кипіння, краще менше, ніж більше, тому що потрібно, щоб залишився колір та текстура
Викладіть на сито й обов'язково зачекайте, поки охолоне. Відіжміть шпинат.
Сформуйте зі шпинату кульки та викладіть на тарілку. Складіть їх у пакет, який закривається та відправте в морозилку.
Ваша заготовка на зиму готова!
Чим корисний шпинат
Шпинат - чудове джерело заліза, яке допомагає створювати гемоглобін, що доставляє кисень тканинам вашого тіла. Кальцій у шпинаті необхідний для здоров'я кісток і є важливою сигнальною молекулою для вашої нервової системи, серця та м'язів. Шпинат містить також калій, магній, вітаміни B6 та E та інші вітаміни.
Читайте також, ці продукти потрібно їсти жінкам , щоб бути здоровими.