Зелений горошок - невід'ємна складова новорічного Олів'є та інших салатів чи закусок. Неправильно вибраний в магазині консервований овоч може все зіпсувати, якщо буде старим чи дубовим.
Як не прогадати із зеленим горошком, розповіла в Instagram експертка з харчування Наталя Мазурик.
Віддайте перевагу скляній тарі, а не жерстянці. Адже в прозорій банці не сховається несвіжий горошок в каламутному соусі.
І звертайте увагу на термін придатності консерви - чим свіжіше, ти краще. Однак максимальний термін придатності може становити - 5 років. Маркування з терміном має бути повним.
Допускаються різні відтінки гороху - від яскраво-зеленого до оливкового. Колір залежить від теплового режиму, якому піддавався горошок при виробництві.
Заливка може бути і прозорою, і каламутною (так буває, якщо крохмаль потрапив із плодів у розсіл, і це не є дефектом). Але в ній не повинно бути сміття та шматочків стручків.
Раніше ми писали, що не можна робити з яйцями, перед тим як покласти їх у холодильник.
Крім того читайте, як відварити курячу грудку, щоб вона вийшла ідеальною.