Існує кілька способів розморозити фарш. Це можна зробити і за 24 години і за 5 хвилин. Головне - зробити це безпечно, адже зіпсоване м'ясо - це не тільки викинута страва, але й ризик для здоров'я.
Як розморозити фарш правильно, розповів відомий кулінар Євген Клопотенко.
Найбезпечніший спосіб розморозити фарш - в холодильнику. Поступове розморожування в прохолодному середовищі не дасть бактеріям розмножуватися, фарш не втратить колір і смак.
Покладіть пакет з фаршем на тарілку, щоб він не замастив холодильник. Розморозиться фарш за 24 години, і тримати його в такому стані в холодильнику можна не більше доби.
Гаряча вода не прискорить процес розмороження, а от процес розмноження бактерій прискорить. Адже в таки спосіб зверху фарш розтане занадто швидко, а всередині лишиться шматком льоду.
В холодній воді фарш розморозиться десь за годину. Воду краще поміняти кілька разів протягом цього часу. З такого фаршу готувати треба одразу.
На це ви витратите від 3 до 5 хвилин в залежності від маси. Якщо у вас є функція "розморожування", слідуйте інструкції або встановіть мікрохвильовку на 50% потужності на 2-3 хвилини.
Кожні 30 секунд перевертайте м’ясо, щоб воно рівномірно розморозилося. З такого фаршу треба якнайшвидше готувати те, що ви запланували.
Розморожений фарш вдруге заморожувати не рекомендується. Виключенням може бути фарш, розморожений в холодильнику, якщо ви знову перекладете його в морозильну камеру протягом 12 годин.
Раніше ми писали, як приготувати мойву пряного посолу вдома.
Також читайте, як зробити вершкове масло вдома всього з одного інгредієнту.