Макарони - простий і популярний гарнір, який добре поєднується з багатьма продуктами. Здавалося б, немає нічого простішого варіння макаронів. Але часто під час приготування люди допускають прості помилки.
Що не можна робити під час приготування макаронів - читайте на Styler нижче.
Промивати зварені макарони холодною водою ні в якому разі не можна. Від цього вони втратять свій смак. Промивання макаронів вимиває з них крохмаль, тому вони стають несмачними.
Якщо макарони накривати кришкою - вони переваряться та стануть дуже м'якими. Варто дотримуватись технології приготування, зазначеної на пачці.
В одному літрі води має бути приготовлено не більше 100 г пасти. Приготування макаронів в маленькій кількості води є помилковим, адже тоді вони погано зваряться.
Без додавання солі смачні макарони приготувати не вийде. Спецію потрібно додати в момент, коли вода активно кипить.
Тоді макарони вийдуть смачні і не розваряться.
Не потрібно зливати воду після варіння макаронів у раковину. Ця вода може знадобитися, щоб додати її в макарони - так вони не будуть занадто сухими. У цій воді містяться мінерали і крохмаль. Також нею можна поливати рослини.
Раніше ми повідомляли, чому не можна ламати спагеті перед варінням.
Також ми писали, чому готові макарони не можна зберігати в холодильнику.