На українських новорічних столах є декілька страв, без яких свято - не свято. До цього переліку входять Олів'є, оселедець "під шубою", а королевою стає червона ікра.
Оскільки це продукт досить дорогий, існують дешеві підробки. Мало того, що вони не коштують своїх грошей, так ще й можуть бути шкідливими.
Як відрізнити якісну ікру прямо в магазині - читайте детальніше нижче в Styler.
Білкова. У її основі молоко, курячі яйця, желатин або соя. Білок піддають обробці високою температурою, через що він зварюється та стає круглим.
Імітована. Це вже не зовсім штучна ікра, просто замість горбуші, кети, кижуча, форелі або сьомги беруть щуку, тріску, мойву або палтуса.
Головна небезпека підробки полягає в барвниках, якими її обробляють. Вони здатні викликати алергічні реакції та стати причиною проблем із роботою шлунково-кишкового тракту.
Не купуйте на стихійних ринках
Можете не сумніватися, що там ви точно отримаєте підробку. У супермаркетах хороший вибір перевірених торгових марок і відповідні умови зберігання.
До того у великих маркетах відповідні для ікри умови перевезення та зберігання, тому в її свіжості сумніватися не доведеться.
Ретельно вивчіть упаковку
На ній обов'язково повинна бути вказана наступна інформація:
Як вибрати якісну червону ікру (фото: Freepik)
Огляньте й саму банку. Вона повинна бути щільно закритою та не деформованою. Можна також потрясти банку. Якщо почуєте звук булькання, це вказує на те, що продукт розбавили водою.
Зверніть увагу на вартість
Очевидно, що якщо ціна на ікру занадто низька, це не може бути справжній якісний морепродукт. Зараз вартість на червону ікру в Україні стартує від 200 гривень за 100 грамів. Тому вживати дешевший товар точно не варто, якщо не хочете витратити гроші даремно.
Для цього навіть не обов'язково куштувати морепродукт - просто подивіться на колір і форму ікринок. Натуральні виглядають цілими кульками однорідного насиченого відтінку, пружними, з помірним рибним запахом.
Щоб точно перевірити ікру на справжність, можна опустити ікринки в воду. Справжні лише трохи посвітлішають і потонуть, а підробка - просто розчиниться і забарвить рідину.
Раніше ми розповідали, скільки цього року коштуватиме улюблений Олів'є на новорічному столі.
Читайте також рецепт простої новорічної закуски, яка точно прийдеться до смаку гостям.