Як легко відкрити щільно закручену банку з консервацією: прості способи
Усі хоча б раз у житті не могли відкрити банку солоних огірків чи оливок. Виявляється, можна дуже просто відкрити таку банку, не докладаючи особливих зусиль.
Як швидко відкрити банку з консервацією - читайте нижче.
Можна опустити банку у гарячу воду і це допоможе ослабити кришку, зокрема через процес теплового розширення.
Якщо ви хочете уникнути опіків або травм, є інше набагато простіше рішення, яке допоможе відкрити герметичну кришку. Візьміть банку, переверніть її догори дном і зробіть кілька швидких рухів долонею вниз. Зазвичай після цього кришка має відкриватися трохи легше.
Використайте фен
Хитрість полягає в теплі, яке створюється феном. Якщо ви на кілька хвилин направите гаряче повітря на металеву кришку вашої банки, то метал нагріється, легше розшириться і набухне. Після цього вам залишиться лише надіти рукавичку, щоб зробити ще одну спробу відкриття.
Гумові рукавички
Щоб відкрити банку, забудьте про кухонний рушник, який часто мокрий і жирний. Ідеальним варіантом є використання гумових рукавичок, які збільшують силу тяги до банки та є набагато стійкішими. Вони дозволять вам відкрити банку без зайвих зусиль.
Дерев'яна ложка
Якщо всі запропоновані методи все ще марні, залишається спробувати останній варіант, який дуже ефективний. Візьміть дерев'яну ложку і постукайте кілька разів по кришці банки. Це повинно змусити її злегка рухатися (навіть якщо ви цього не помічаєте) і звільнити вакуум, який ускладнює процес відкриття.
Раніше ми повідомляли, як швидко підготувати банки для консервації.
Також ми писали, як правильно зберігати відкриті консерви, щоб не отруїтися.