Як легко приготувати яйця пашот без каструлі: цікавий лайфхак з мережі
Яйце пашот - це техніка приготування яйця, при якому білок відварюється, а жовток стає рідким і кремоподібним. Зазвичай під час приготування потрібна каструля, але існує більш простий спосіб приготування.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на лайфхак з TikTok.
Як приготувати яйця пашот
У мережі заявили, що мультипіч, або ж аерофритюрниця -найкращий варіант для яєць пашот.
В результаті такого кулінарного трюку виходить ідеально кругле та добре приготовлене яйце з рідким жовтком і твердим білком навколо нього.
Для такого способу знадобиться: дві скляні баночки, два яйця й трохи олії. В баночки додайте по краплині олії, влийте гарячу воду та вбийте по яйцю.
Відправте баночки в мультипіч і готуйте 6 хвилин при 200 °C. В кінці треба злити воду, обережно ножем пройтися краями баночок і дістати яйця.
@air.fryeruk AIR FRYER POACHED EGGS #airfryer #airfryerrecipes #airfryeruk #explore #roast #airfryeruktips #viral #airfryerukblogger #eggs original sound - AIR FRYER RECIPES
Помилки під час відварювання яєць
Під час варіння яєць багато хто допускає помилки, через що вони погано чистяться і стають гумовими.
Одними з найпоширеніших помилок приготування яєць є:
- відварювання яєць, у яких тріснула шкарлупа
- приготування яєць у каструлі з тонкими стінками і не глибоким дном
- дуже мало води в каструлі
- відварювання яєць без додавання солі
- занадто великий вогонь під час відварювання
- очищення холодних яєць
Раніше ми повідомляли, чи чекає на українців дефіцит яєць.
Також читайте, як приготувати фаршировані яйця по-японськи.