Буряк входить в топ-10 продуктів з найпотужнішим антиоксидантним потенціалом. Цей потенціал забезпечують його кольорові пігменти бурякового кольору.
Як краще готувати овоч для його максимальної користі, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис в Instagram дієтолога Сніжна Ворошилової.
Надмірна та/або тривала температурна обробка руйнує антиоксидантні речовини в буряку, варіння їх виварює у воду, яку ви потім зливаєте.
Найкращим методом дієтолог вважає приготування на пару.
В духовці також можна готувати, він навіть смачніше, бо стає солодше через зневоднення, поради:
Читайте також 5 секретів квашеної капусти, без яких вона не вийде ніколи.
А також повідомляли, кому не можна їсти квашену капусту.