Майже половину свого бюджету кожна людина витрачає на продукти. Деякі поради допоможуть економити на їжі та не відмовлятися від повноцінного здорового харчування.
Про це повідомила нутриціолог та фізіолог Ольга Дорош в Instagram.
Щоб купити дешевше м'ясо, варто обирати те, у якому мало кісток та відходів. Субпродукти дешевші та дуже корисні (печінка та серце).⠀
Нутриціолог розповіла, що ціла птиця дешевша за окремі частини.
До того ж продукти на вагу зазвичай дешевші, ніж запаковані (наприклад, крупи, бобові, сухофрукти, овочі).
"Якщо є можливість, купіть продукти в такій кількості, щоб отримати дешевшу ціну (наприклад, 3 пачки спагеті в деяких супермаркетах дешевші за 1. Можна пачки розділити з сусідами чи друзями)", - йдеться у повідомленні.
Також експерт радить звертати увагу на акції. ⠀
Під час приготування їжі використовуйте мало води, адже завжди можна долити за потреби.
Заощаджуйте воду для приготування їжі з овочів або рідину з овочевих, м’ясних консервів та ту, що залишилась від тушкування м’яса. Її можна використовувати в супах, для варіння каш та пасти.
Важливо також не переварювати овочі, щоб зберегти більше вітамінів і скоротити витрати води, газу й електроенергії.
"Капуста, броколі, шпинат і томати потребують лише 5-10 хв приготування. Для картоплі та коренеплодів потрібно від 20 до 40 хвилин", - радить дієтолог.
Використовуйте мікрохвильову піч, якщо є електрика, але немає газу. У ній можна приготувати: ⠀
Зазначається, що овочі, приготовані у мікрохвильовці, зберігають більше вітамінів, якщо порівнювати з вареними, і для їх приготування майже не потрібна вода.
Раніше ми повідомляли, що станеться з організмом, якщо з'їсти продукти із цвіллю.
Також ми писали, скільки варити яйця, щоб вони легко чистились.