Лабне - це традиційний крем-сир країн Близького Сходу. Останніми роками він стає все популярнішим в Україні. На смак цей сир неймовірно ніжний і апетитний, найкраще підходить для намазування грінок чи бутербродів.
Рецептом лабне поділився шеф-кухар Андрій Величко на своїй сторінці в Facebook.
"Лабне або лабане - м'який сир, який роблять із йогурту. Дуже популярний на Близькому Сході, Середземномор'ї, і особливо в Греції. Адже саме з грецького йогурту можна зробити якісний лабне. Традиційно цей сир готували з овечого молока, але зараз поширений варіант і із коров'ячого молока", - пише кулінар.
Важлива перевага лабне - це смак та текстура. Цей сир зберігає характерну кислинку йогурту, а ось текстура зовсім кремова - зручно намазати на хліб, особливо підігрітий і хрусткий.
Зберігають цей сир в оливковій олії - невеликі кульки із сиру заливають олією, і іноді додають різноманітні спеції, прянощі, гострий перець та інше.
"Я трохи привніс до класичного рецепту місцевої нотки – і тепер мій лабне має бессарабський характер. Цей сир я вважаю ідеальним на сніданок - підсушіть трохи хліба, або розігрійте, намажте тонким шаром лабне, присипте спеціями до смаку і насінням (кунжут, соняшник, льон) і смакуйте - то дуже смачно", - пише Величко.
Інгредієнти:
Як приготувати:
Нещодавно ми ділились рецептом запеченої картоплі від зіркового шеф-кухаря.
Раніше ми розповідали про те, як приготувати ідеальний Спартак за рецептом відомої галицької господині.