Ідеальний варіант для швидкого обіду! Як смачно запекти рибу з овочами
Риба з овочами стане чудовим варіантом для швидкого обіду, оскільки її потрібно запікати лише пів години. Ще однією вагомою перевагою є те, що за цим рецептом можна готувати будь-яку рибу - і скумбрію, і дорадо, і коропа. А запечені овочі ідеально замінять гарнір.
Дуже простим рецептом поділилась кулінарний блогер Anny Cooking в Instagram.
Запечена риба з овочами
"Запечена соковита риба з овочами - це ідеальна швидка вечеря або дуже смачний обід", - каже кулінар.
Інгредієнти на 1-2 порції:
- 1 риба (можна брати будь-яку)
- сіль, перець, куркума, хмелі-сунелі, олія, лимон, розмарин
- болгарський перець*
- кабачок
- баклажан
- картопля
- гриби
- морква
- олія
- італійські трави
* кількість овочів можна брати на власний розсуд, відштовхуючись від того, наскільки велика риба.
Як приготувати
Очищену рибу просушіть паперовими рушниками, зробіть надрізи, посоліть і поперчіть зі всіх боків, посипте куркумою і хмелі-сунелі. Тоді масажними рухами втріть усі спеції у рибу. Збризніть олією і залиште на 30 хв.
Наріжте картоплю і моркву, відваріть у киплячій воді протягом 5 хв. Зʼєднайте нарізані перець, баклажан, кабачок, гриби, відварені картоплю і моркву, додайте 2-3 ст. л. олії, сіль, італійські трави, перемішайте і викладіть на деко, посередині викладіть рибу. Запікайте при 200 градусах 30 хвилин.
Раніше ми ділились секретами приготування лисичок від Володимира Ярославського.
Нещодавно ми ділились оригінальним рецептом приготування малосольних цукіні.