Сніданок вважається одним з головних ранкових "ритуалів", адже саме зранку ми маємо "підживити" організм, аби енергії вистачило на увесь день. Втім, не усі знають, що саме потрібно їсти, щоб не бути голодним й не погладшати.
Як правильно снідати для схуднення, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Eat this, not that.
Як виявилося, ідеальний сніданок складається з усього трьох інгредієнтів:
Річ у тому, що клітковина у вівсяній суміші з зернами дасть ситість й при цьому забезпечить організм "корисним" жиром з вуглеводами. До цього ж цей продукт називають "суперфудом", адже у ньому чимало поживних речовин та антиоксидантів. А льон та чіа здатні зменшити запальні процеси, які й провокують появу жиру на животі.
Грецький йогурт дасть вам по-справжньому "ситий" білок, завдяки якому ви зможете уникнути перекусів аж до обідньої перерви. До того ж він містить корисні пробіотики, які не тільки допомагають схуднути, а й покращують мікрофлору кишківника.
А сублімовані (ліофілізовані) ягоди зроблять ваш сніданок не тільки смачним, а ще й "жироспалювальним". Річ у тому, що малина, чорниця та полуниця, висушені холодом, запускають процеси, під час яких організм виробляє адипонектин, який покращує метаболізм.
Саме тому експерти радять змішати ці три продукти й приготувати "парфе". Йогурт, суміш з вівса та насіння, а також сублімовані ягоди підійдуть тим, хто хоче схуднути, але при цьому не голодувати. Втім, завжди важливо враховувати індивідуальні особливості, можливу алергію на певні продукти та інше.
Раніше ми вже розповідали, які 5 продуктів вбережуть ваш кишківник і захистять від хвороб.
Також нещодавно стало відомо, як схуднути до літа без суворих обмежень.