Для тих, хто дуже любить ласувати домашніми солодощами, але ми при цьому не хоче витрачати години на їх приготування, ідеальним варіантом стане персиковий тірамісу. Тим паче, що уже розпочався сезон цього літнього фрукта.
Рецептом поділилась кулінарний блогер Anny Cooking в Instagram.
"Якщо ви шукали ідеальний літній рецепт, то ви його знайшли. Це персиковий тірамісу, який готується за 20 хвилин. Його можна їсти і діткам, і дорослим", - зазначає кулінар.
Інгредієнти:
Рецепт розрахований на форму 20х30 см.
Персики і цукрову пудру збийте блендером, перетріть через сито від шкірочок.
Якщо десерт не плануєте давати дітям - додайте 30-40 мл амарето до персикового пюре.
Дуже холодні жирні вершки збийте міксером з цукровою пудрою до м‘яких піків, додайте маскарпоне, і збийте протягом 1-2 хв до пишності.
Савоярді змочіть у пюре, викладіть у форму, зверху розподіліть 1/2 крему, і знову савоярді, знову крем, накрийте плівкою і поставте у холодильник на 4-5 годин.
Прикрасіть десерт персиками і м‘ятою. Його потрібно швидко з‘їсти, тому якщо вас всього дві особи, то приготуйте за рецептом на пів порції.
Раніше ми розповідали про те, як замаринувати черешні по рецепту зіркового шеф-кухаря.
Читайте також про те, якою має бути ідеальна порція цукру для полуничного варення.