Уже в понеділок 20 лютого українці розпочнуть святкування Масляної, яке триватиме цілий тиждень. Давня приказка говорить, що чим більше млинців з'їси, тим щасливішим будеш. Найпопулярніший рецепт млинців - це тонкі на молоці.
Секретами приготування таких млинців поділився відомий кулінар Євген Клопотенко.
Вилийте в тарілку молоко та потроху додайте туди борошно. Обережно змішайте складові вінчиком. Вбийте до суміші яйця та так само перемішайте. Без яєць тісто вийде не еластичним, тому без них готувати не варто.
Після цього додайте до тіста соняшникову олію, завдяки якій млинці не пригорають. Тепер вам не потрібно змащувати пательню перед кожним новим млинцем.
Наступним кроком додайте цукор для кольору та солодкості, а сіль - для балансу смаку. Ці інгредієнти варто всипати відповідно до вашого смаку. Чим більше цукру, тим солодшими будуть млинці.
Знову перемішайте все до однорідності. Якщо в тісті утворилися грудочки з борошна, його можна перелити через сито. Тепер беремося за смаження.
Наберіть тісто в ополоник і виливайте його чітко в центр, одночасно крутячи пательню по колу. Таким чином рівномірно розподілиться, і млинець вийде скрізь однакової товщини.
Перший млинець готуйте на великому вогні, а для всіх інших - зменште до середнього. Коли на млинці з'являться пухирці, перевертайте його. З іншої сторони йому цілком буде достатньо 30 секунд.
Раніше ми ділилися аж сімома рецептами різних млинців на цілий тиждень Масляної.
Читайте також, як приготувати тонкі мереживні млинці на дріжджах.