Нагетси - надзвичайно проста в приготуванні страва, яка надає курятині абсолютно нового смаку. Однак в приготування ідеальної скоринки є свої тонкощі.
Про те, як приготувати смачні і хрумкі нагетси з курятини, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".
Для того, щоб приготувати хрусткі нагетси вдома, необхідні такі продукти:
Щоб приготувати нагетси, куряче філе потрібно промити під холодною водою, а потім просушити паперовим рушником. Філе має бути свіжим, чистим, без кров'яних згустків або слизу.
Обов'язково зріжте плівки та жир, після чого наріжте філе на довгі смужки завтовшки до 1 см. Затовсті шматочки м'яса можуть не просмажитися, а тонкі - пересушитися. Намагайтеся робити слайси однаковими, тоді нагетси приготуються рівномірно.
Як готувати нагетси (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Перед обсмаженням філе потрібно замаринувати, присипавши сіллю, перцем, сушеним часником та паприкою. Важливо не пересолювати курятину.
Залиште м'ясо маринуватися протягом декількох хвилин, а тим часом приготуйте соус. Для цього пропустіть очищений свіжий часник через прес, промийте і подрібніть зелень. Змішайте зелень з часником та сметаною або несолодким йогуртом, додавши сіль до смаку.
Як готувати часниковий соус (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
В окремій мисці збийте яйце і вилийте його до замаринованих шматочків філе. Перемішайте м'ясо - це замінить процес занурення шматочків в миску з яйцем. Так панірування буде краще триматися на нагетсах.
Потім поступово присипте філе борошном. Завдяки цьому яйце не буде розтікатися, а шматочки стануть липкими.
Розігрійте пательню з достатньою кількістю олії. Обкатайте кожен шматочок філе в панірувальних сухарях. Смажити нагетси потрібно до золотистої скоринки, приблизно по 4 хвилини з кожного боку, на середньому вогні.
Як смажити нагетси (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Коли нагетси обсмажаться, спочатку перекладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. За бажанням присипте страву кунжутом і подавайте з часниково-сметанним соусом.
Раніше ми писали про те, як готувати рисові кульки аранчині по-італійськи.
Читайте також, як готувати картопляний гратен за рецептом Ектора з "МастерШеф".