Хот-доги - це фастфуд, який обожнюють чимало українців. Ні для кого не секрет, що страва складається з соковитої сосиски та булочки. Але чи корисно це?
На це питання відповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Very Well Health.
Хот-доги з індички та яловичини забезпечують приблизно 6-7 грамів білка, залежно від розміру хот-дога, сказала дієтолог Джоан Салдж Блейк.
"Перевага хот-дога з індички полягає в тому, що він забезпечить лише 2 грами нездорового для серця насиченого жиру в порівнянні з хот-догом з яловичини", - сказала експерт.
Моніка Берден, спеціаліст із спортивного та оздоровчого харчування погоджується з колегою, додаючи, що багато хот-догів тепер виготовляються без такої кількості побічних продуктів, як, наприклад обрізки з індички, курки, яловичини та свинини.
"Якщо ви обираєте правильний хот-дог, звертайте увагу, щоб сосиска була з яловичини. На упаковці має бути написано, що немає штучних барвників, наповнювачів і побічних продуктів. Але вони все одно яловичі, тому вони чудові на смак", - повідомила вона.
Мінусом є те, що більшість хот-догів все ще містять нітрити. Під впливом високого тепла на грилі нітрати хімічно перетворюються на нітрозамін, відомий канцероген.
Окрім самого хот-дога, вибрані вами начинки можуть допомогти зробити ваше частування трохи здоровішим. Заправляйте його гірчицею, в ній немає жиру.
Не бійтеся додавати овочеві начинки, такі як квашена капуста - вона може додати корисні для кишечника пробіотики.
У битві за корисність кращий варіант для любителів білка - це гамбургер.
"Гамбургер, виготовлений на 80% з нежирної яловичини, м’ясний, містить близько 30 грамів білка з 7 грамами нездорового для серця насиченого жиру", - каже дієтолог.
До речі, гамбургери також мають перевагу контролю над порціями: ви навряд чи з’їсте більше однієї.
"Зазвичай, коли ми їмо гамбургер, ви споживаєте більше м’яса та отримуєте більше білка з цієї їжі. Сосиска з хот-догу - маленька, якщо порівнювати її з порцією м'яса у бургері", - повідомив спеціаліст.
Тож ви отримаєте більше білка та більше поживних речовин із бургера.
Якщо ви хочете отримати якомога більше білка без жиру, вибирайте 93% нежирний яловичий фарш.