Білий, сірий, з висівками чи зернятками, на заквасці чи дріжджовий - вибір хліба зараз у магазинах дуже великий. І обирати його складно, бо у кожного виду є свої недоліки та переваги.
Чи корисно їсти хліб та який найкраще обирати для харчування, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на дієтолога Ольгу Безуглу в Instagram.
Як зазначає дієтолог, відповідь на це питання потребує уточнення - у якій конкретно ситуації?
"Для збалансованого раціону, для людини що мало рухається та має зайву вагу, для дитини, для людини із діабетом, для схуднення? Якщо необхідно рекомендація для зниження ваги - то краще хліб прибрати з раціону на період зниження ваги, проте якщо питання стосується збалансованого раціону, то хліб може бути у вашому харчуванні (залежно від обраного стилю харчування, рівню вашого фізичної активності, складу харчування і т д.)", - пояснила Ольга Безугла.
Вона додала, що найбільш поширеними є дві основні форми хлібопекарства: традиційний хліб, що виготовляється з використанням пекарських дріжджів, та хліб на заквасці, де процес бродіння відбувається завдяки "диким" дріжджам та молочнокислим бактеріям.
Хліб з дріжджів
Переваги:
Недоліки:
Переваги для здоров’я:
Недоліки:
Хліб на заквасці
Переваги:
Переваги для здоров'я
Недоліки:
Раніше ми розповідали про те, чому не варто купляти нарізний хліб.
А ще писали про те, чи дійсно хліб на заквасці корисний.