Грибний суп з гречкою та опеньками - смачна ситна страва для обіду або вечері. Для приготування цього супу не потрібні незвичні інгредієнти, адже страва готується з доступних продуктів.
Про те, як готувати грибний суп з опеньками та гречкою, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Смачна кухня з Наталією Данилюк".
Для того, щоб приготувати грибний суп з опеньками та гречкою, необхідні такі продукти:
Для приготування грибного супу можна використовувати свіжі або заморожені опеньки. Проте радять використовувати свіжі - так суп буде смачнішим.
Гриби потрібно ретельно промити під проточною водою декілька разів, а потім відварити. Для цього 1-1,5 л води в каструлі з грибами доводять до кипіння, після чого проварюють опеньки протягом 5 хвилин.
Тим часом підготуйте інші інгредієнти для грибного супу. Картоплю, моркву та цибулю необхідно почистити та нарізати на невеликі шматочки. Моркву також можна натерти.
Покладіть картоплю в іншу каструлю та залийте 2 л води. Поставте каструлю на вогонь, а тим часом приготуйте засмажку з цибулі та моркви, обсмаживши інгредієнти до розм'якшення.
Як готувати засмажку для супу (скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Додайте готову засмажку до картоплі. Промийте гречку, після чого обережно перекладіть її в суп.
З відварених грибів злите рідину за допомогою друшляка. Перекладіть опеньки в суп, за бажанням нарізавши гриби на невеликі шматочки.
Як варити грибний суп (скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Додайте до страви сіль, перець та спеції до смаку. Перемішайте грибний суп, доведіть його до кипіння та проваріть протягом 25 хвилин, до повної готовності гречки та картоплі.
Перед подачею прикрасьте грибний суп подрібненою зеленню та за бажанням заправте сметаною.
Раніше ми розповідали про те, як готувати огірочник з квашеними огірками.
Крім цього, писали, як готувати болоньєзе з сочевицею.