Готуємо справжні закарпатські деруни: унікальний рецепт ґуґлів або кийзликів
![Готуємо справжні закарпатські деруни: унікальний рецепт ґуґлів або кийзликів](https://www.rbc.ua/static/img/s/c/screenshot_1_624_650x410.jpg)
Ґуґлі, кийзлики, товшні - так закарпатські кулінари називають деруни - просту страву з натертої картоплі. Їх подають обов'язково гарячими і зі сметаною, а за охоти урізноманітнюють начинками.
Рецептом дерунів з м'ясом поділилися на каналі Закарпатська Господиня в YouTube.
Складники:
- Картопля - 1 кг
- Яйця - 2 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 2-3 зубчики
- Сметана - 2 ст. л.
- Борошно - 2 ст. л.
- Сіль, перець за смаком
Для м'ясної начинки:
- М'ясний фарш - 400 г
- Цибуля - 1 шт.
- Сіль, перець за смаком
Покрокове приготування
Подрібніть цибулю і часник зручним для вас способом, додайте яйце і перемішайте.
Потріть картоплю на дрібну тертку, витісніть з неї зайвий сік. Сік злийте, а крохмаль, що сів на дно, додайте назад до картопляної маси.
Додайте сметану, сіль, перець, перемішайте. Покладіть борошно і знову перемішайте.
Приготуйте фарш, додавши до перемеленого м'яса цибулю, сіль та перець.
На сковорідку налийте олію і розігрійте.
Викладіть на сковорідку ложку картопляної маси, зверху м'ясну начинку і зверху знову картопляне тісто. Обсмажте з обох боків.
Раніше ми писали, як спекти пиріг "Бідний студент".
Також дізнайтеся, як приготувати найлінивіші голубці.