Одна з найулюбленіших серед українців страв - деруни. Така страва дуже смачна, до того ж її дуже легко приготувати та можна навіть експериментувати.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Shuba.
Зокрема, у класичному рецепті обов’язково присутня картопля, але її можна замінити на моркву. На приготування знадобиться всього лиш пів години.
Для приготування дерунів з моркви на 2 порції знадобиться:
Спочатку моркву потрібно почистити, помити та натерти на тертці. Далі додати до неї яйце та все перемішати.
До отриманої маси додайте борошно, посоліть на свій смак і все добре перемішайте. Після цього додайте лимонний сік, знову все перемішайте.
Розігрійте на сковороді олію і ложкою викладайте тісто невеликими дерунами. Обсмажте їх із двох сторін на середньому вогні до золотистості - на це знадобиться 5-10 хвилин.
В кінці готові деруни викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.
Раніше ми повідомляли, як приготувати найпростіший ягідний пиріг, який не треба навіть замішувати.
Також ми писали, що трапиться, якщо не знімати пінку з варення.