Штолен - традиційна німецька різдвяна випічка. Являє собою пишний, запашний кекс. Його можна приготувати абсолютно без дріжджів та з кисломолочним сиром.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на YouTube-канал "Кухня як релакс".
Неймовірно насичений смак цій випічці надає величезна кількість родзинок, цукатів, горіхів, маку, марципану або інших сухофруктів, вимочених в ароматному алкоголі. І, звичайно ж, це також і завдяки тривалому періоду дозрівання.
Для приготування підготуйте такі інгредієнти:
Спочатку до розм’якшеного вершкового масла додайте цедру цитрусів та збийте міксером. Після цього додайте цукор та знову збийте.
Далі додайте яйця, домашній сир, збийте до однорідності.
Додайте борошно та розпушувач, збивайте тісто спочатку міксером, а потім вимісіть руками. Після цього промийте сухофрукти, пересипте їх невеликою кількістю борошна та рівномірно вмішайте в тісто.
Тісто потрібно поділити на 3 частини та сформувати штолени. Викладіть на пергаментний папір та випікайте у розігрітій до 170°C духовці протягом 40-45 хвилин.
Готові гарячі штолени просочіть розтопленим вершковим маслом з обох боків та щедро посипте цукровою пудрою. Запакуйте в фольгу та залиште мінімум 1 добу.
Раніше ми повідомляли, як приготувати англійський фруктовий кекс на Різдво.
Також читайте, чому під час приготування новорічної вечері важливо відчиняти вікно.