Цвітна капуста – дуже корисна для здоров'я. Також вона дуже смачна, особливо, якщо її запекти в духовці.
Рецептом страви поділився учасник МайстерШеф Микола Люлько у Instagram.
Для капусти:
Капуста – 1 шт
Вода – 3 л
Сіль – 30 г
Масло вершкове – 50 г
⠀
Для соусу:
Масло вершкове – 15 г
Борошно – 15 г
Молоко – 200 г
Сир чедер – 150 г
Сіль за смаком
Паприка копчена – 5 г
⠀
Посипаємо:
Горіхи – 20 г
Листя чебрецю (чебрець) - 2
Очистіть цвітну капусту від листя та відваріть її 10 хвилин у підсоленій воді. Потім перекладіть її на лист і рясно змастіть вершковим маслом, відправте в духовку на 220 градусів на 25-30 хвилин. Обсмажте на сковорідці борошно, додайте сир, паприку, молоко. Потім змастіть отриманим соусом запечену капусту.
Читайте також, Клопотенко назвав страви, які можна їсти холодними.
А також вам буде цікаво прочитати чим замінити яйця в тісті.