Готуємо давню українську страву з буряка: чудово підійде до м'яса
Фото: Рецепт цвіклі від українського кухаря (cookpad.com)
Цвіклі (або цвітли) – це давня українська страва з буряка. Вона відмінно підійде до м'яса, а також до різних каш.
Аутентичним рецептом поділився український шеф-кухар Анатолій Добровольський.
Для закуски вам знадобляться:
- Буряк відварений 500 г
- Хрін тертий білий 1 ст. ложка
- Яблучний оцет 2 ст. ложки
- Сіль та перець на смак
- Цукор 1/2 ст. ложки
- Одна столова ложка рубаної зелені
- Один зубчик часнику
Покроковий рецепт приготування
Відваріть буряк і наріжте його на середні шматочки. Дуже важливо не натерти овоч, а саме нарізати. Потім перекладіть у миску, додайте білий хрін, оцет, цукор. Посоліть, поперчіть, додайте зелень і зубчик часнику. Тепер дайте блюду 30 хвилин постояти. Також можна посипати закуску горішками. Смачного!
Читайте також, що одеський шеф-кухар поділився оригінальним рецептом салату з буряка.
Читайте також про те, як приготувати буряковий квас для борщу за старовинним рецептом.