Гороховий суп з потрохами - це ситна і смачна страва української кухні, поєднання легкого бульйону та потрошків, що додають страві особливого смаку. Така страва покращить настрій холодних зимових днів, даруючи тепло та затишок.
Про те, як готувати гороховий суп з потрохами, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".
Для того, щоб приготувати гороховий суп з потрохами, знадобляться наступні інгредієнти:
Для того, щоб приготувати гороховий суп з потрошками, спочатку потрібно замочити горох на декілька годин. Перед замочуванням також рекомендовано промити горошини в холодній воді декілька разів, доки рідина не стане прозорою.
Потім потрібно відварити горох на слабкому вогні, заливши його 3 л води. Важливо під час варіння знімати піну та не додавати сіль. Час від часу помішуйте горох, щоб він не прилив до стінок каструлі.
Окремо потрібно відварити потрошки - печінку, шлуночки та серця. Якщо використовується декілька видів потрошків, спершу потрібно відварити шлуночки, оскільки вони варяться довше. На відварювання потрібно приблизно 15 хвилин.
Щоб смак супу був насиченим, потрібно приготувати овочеву засмажку. Для цього потрібно почистити та нарізати на кубики цибулю, а моркву почистити та натерти.
Обсмажте інгредієнти з маслом на мінімальному вогні, до розм'якшення та золотистого кольору.
Як готувати овочеву засмажку (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Тим часом почистьте картоплю та наріжте її на кубики середнього розміру. Додайте до відварених шлуночків серця, а печінку вимочіть в холодній воді протягом 30 хвилин. Після цього наріжте печінку і обсмажте її з засмажкою, протягом 5 хвилин з кожного боку.
Як обсмажити печінку (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Відварені шлуночки охолодіть, наріжте на менші шматочкики та додайте до відвареного гороху з овочевим бульйоном. Також додайте картоплю і серця.
Варіть суп до готовності картоплі. Тоді додайте сіль до смаку, а також овочеву засмажку з печінкою. Проваріть суп з горохом та потрошками ще протягом 5 хвилин.
Після цього додайте спеції та трохи зачекайте, що страва настоялася і стала більш ароматною. Розлийте суп по тарілках та присипте подрібненою зеленню.
Раніше ми розповідали про те, як готувати квасолеві сичики.
Читайте також, як готувати різдвяний рулет з маком.