Горішки "Рафаелло": рецепт неймовірного поєднання двух видів солодощів
Печиво-горішки відомі кожному з дитинства, а кокосовий смак "Рафаелло" неможливо сплутати з іншими цукерками. Виявляється, ці солодощі можна поєднати, зберігши начинку та додавши смачне печиво.
Про те, як готувати горішки зі смаком "Рафаелло", розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "BakeSense".
Що потрібно для горішків зі смаком Рафаелло
Для того, щоб приготувати горішки зі смаком Рафаелло, треба такі інгредієнти:
- борошно (вищий ґатунок) - 250 г
- вершкове масло - 120 г
- вершки (жирність 33%) - 150 г
- білий шоколад - 150 г
- олія кокосова (не рафінована) - 50 г
- соняшникова олія - 1 ст. л.
- яйця (категорія С1) - 1 шт.
- горішки (фундук) - 20-23 шт.
- кокосова стружка - 3-4 ст. л.
- цукрова пудра - 50 г
- сіль - дрібка
- розпушувач - 7 г
Як готувати горішки зі смаком Рафаелло
Для приготування печива-горішків "Рафаелло", спочатку слід приготувати крем, адже він довго охолоджується.
Розламайте шоколад на маленькі шматочки та перекладіть його в глибоку миску. Підігрійте вершки та влийте їх в шоколад разом з кокосовою олією.
Щоб крем був однорідним, перебийте його блендером. Накрийте миску харчовою плівкою та помістіть крем в холодильник на 4 години.
Як готувати крем для цукерок "Рафаелло" (скриншот / BakeSense)
Щоб приготувати пісочне тісто для печива-горішків, заздалегідь дістаньте масло з холодильника, щоб воно нагрілось до кімнатної температури. Або ж помістіть масло в теплий посуд.
Змішайте борошно з розпушувачем, а потім просійте в глибоку миску. М'яке масло розітріть з цукровою пудрою та сіллю в іншому посуді.
Додайте до масла яйце і перемішайте масу до однорідності. Після цього всипте в посуд з маслом борошно.
Замішайте тісто для печива-горішків. Воно має бути доволі щільним та не прилипати до рук. Його кількості вистачить на 40-46 половинок печива.
Готове тісто для печива-горішків (скриншот / BakeSense)
Прогрійте металеву форму для печива, змастіть її соняшниковою олією чи маслом, а з тіста сформуйте невеликі кульки. На одну половинку печива треба близько 10 г тіста.
Коли металева форма нагріється, викладіть тісто. Закрийте форму і випікайте горішки протягом 1-1,5 хвилини з кожного боку.
Як зробити печиво-горішки (скриншот / BakeSense)
Готове печиво має золотистий колір та легко знімається з форми. Коли печиво охолоне, його можна наповнювати кремом.
Перекладіть крем в кондитерський мішок та наповніть половинки печива. В одну половину "горішка" покладіть фундук, а потім склейте печиво.
Краї горішка потрібно намастити кремом, а потім присипати кокосовою стружкою. Готові горішки слід зберігати в холодильнику, адже при кімнатній температурі крем досить рідкий.
До речі, раніше ми писали про те, як приготувати зефір з гарбузом.
А також розповідали, як готувати бананово-шоколадний хліб.