Коли на вулиці все холодніше, хочеться чогось смачненького і тепленького. Саме час навчитися готувати смачний глінтвейн, який можна абсолютно всім, адже він зовсім не містить алкоголю.
Рецептом поділився відомий кулінар Євген Клопотенко.
Фото: Безалкогольний глінтвейн (klopotenko.com)
Апельсин помийте і поріжте кружечками. Половину з них ми використаємо для приготування глінтвейну.
У невелику каструлю вилийте сік (1 л) і додайте всі спеції: 2 палички кориці, 5 шт. гвоздики, 2 лаврових листки і 2 гілочки чебрецю. Потім додайте цукор і половину апельсинових кілець. Поставте на маленький вогонь і варіть протягом 10 хвилин. Стежте, щоб глінтвейн не кипів.
Подавати цей напій можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. При подачі варто додати в кожну склянку по кружечку апельсина.
Раніше ми писали, як приготувати смачний вінегрет за рецептом Клопотенка.
Також читайте, чи можна взимку грітися алкоголем.