Гастроентеролог назвав важливий симптом, який категорично не можна ігнорувати
Якщо людина з'їла зіпсований продукт, то може серйозно отруїтися. Симптоми під час такого стану не дуже приємні. Є важливий симптом, який вказує, що необхідно негайно звертатись до лікаря.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Huffpost.
Які симптоми мають насторожити
Гастроентеролог Ендрю Боксер розповів, що найпоширенішими симптомами отруєння є нудота, блювота, лихоманка та діарея. Багато пацієнтів також можуть мати загальний розлад шлунку.
За словами Сема Мартіна, старшого директора та експерта з безпеки харчових продуктів, інші загальні симптоми можуть включати головний біль, озноб і пітливість.
"У рідкісних випадках харчове отруєння може викликати розмитість або двоїння в очах, м’язову слабкість або поколювання", - сказав він.
Експерт заявив, що сотні бактерій, паразитів і вірусів можуть викликати харчові отруєння.
Симптоми можуть з’явитися вже через 30 хвилин після того, як ви вжили заражену їжу, а це призводить до нудоти, блювоти, судом і діареї.
У випадку з сальмонелою, з'явиться лихоманка, діарея, нудота, судоми та блювота.
Єдиний симптом, який не можна ігнорувати
У деяких випадках харчове отруєння може бути небезпечним і потребує швидкої медичної допомоги.
Ви повинні негайно звернутися до лікаря, якщо у вас сильна діарея і кров у калі. Коли харчове отруєння викликає шлунково-кишкову кровотечу, це часто свідчить про те, що воно досягло більш серйозного рівня.
Ось ще кілька порад, які допоможуть уникнути отруєння:
- мийте столи та дошки до, під час і після приготування їжі. Мікроби можуть залишатися на ваших руках та поверхнях протягом тривалого часу
- після обробки сирих продуктів ретельно мийте посуд, в якому вони готувалися, теплою водою із мийним засобом
- не використовуйте напівсиру їжу, проводьте належну термічну обробку продуктів, щоб знешкодити шкідливі бактерії
- зберігайте продукти при температурі 4°C або нижче. Коли на дворі мороз, продукти можна зберігати у неопалюваному приміщенні, якщо немає холодильника
Раніше ми повідомляли про 6 груп продуктів, які знижують ризик діабету, раку та деменції.
Також ми писали, що станеться з організмом, якщо не гуляти весною.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета - надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров'я звернутися до лікаря.