Макаґіґі - це традиційне печиво з західних регіонів України. Ці смаколики дуже нагадують на смак козинаки, адже готуються з маку, меду, цукру та різних горіхів.
Про те, як готувати галицьке печиво за старовинним рецептом, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Кулінарні витівки".
Для того, щоб приготувати галицьке печиво за старовинним рецептом, треба ці інгредієнти:
Для того, щоб приготувати галицьке печиво макаґіґі, можна використовувати різні види горіхів, проте, якщо в саду росте волоський горіх, можна використовувати лише цей інгредієнт.
Спочатку горіхи потрібно обсмажити на пательні, а потім подрібнити в блендері. Не варто перемелювати горіхи до стану дрібної крихти - це забере характерну текстуру горіхового печива.
Як готувати печиво з горіхів (скриншот / Кулінарні витівки)
Якщо мед занадто густий, перекладіть його в каструлю та розтопіть масу до рідкого стану. Після цього додайте цукор і, помішуючи, доведіть масу до однорідності. При цьому вогонь має бути маленьким.
Коли маса стане густою, а цукор повністю розчиниться, всипте подрібнені горіхи. Щоб печиво було більше щільним, додайте до суміші борошно.
Постійно перемішуючи продукти, готуйте горіхову масу на вогні протягом приблизно 5 хвилин. Після цього рівномірно викладіть горіхову масу на пергамент для випікання, розрівнявши суміш ложкою. Шар горіхів повинен становити приблизно 1 см.
Як готувати макаґіґі (скриншот / Кулінарні витівки)
Наріжте солодощі на вертикальні та горизонтальні смужки так, щоб печиво було розрізане на квадрати. Після цього потрібно лише зачекати, коли солодощі повністю застигнуть.
Нещодавно ми розповідали, як готувати гарбузову бабку з рисом.
А також писали, як готувати ідеальні пампухи до Різдва.