Набридло на кожне свято випікати один і той же торт? Пропонуємо вам спробувати дивовижний галицький пляцок "Калинова сопілка" із ніжних жовтково-білкових коржів. Свою назву десерт отримав від однойменної народної казки не дарма - адже смак цього пляцка справді казковий.
Рецептом "Калинової сопілки" поділилась відома галицька господиня та авторка 35 кулінарних книг Леся Кравецька у себе на YouTube.
"Калинова сопілка" - ніжний пляцок із легкою вишневою кислинкою. Такий десерт точно вразить гурманів своїм смаком, а ще сподобається яскравим виглядом. Адже крем у ньому насиченого вишневого кольору, що контрастує із жовтими коржами й білим зефіром.
Інгредієнти:
Жовткова частина
Білкова частина:
Крім того: 1 ст.л. какао
Для крему:
ВАЖЛИВО! Усі пропорції вказані на один корж, а для цього пляцка потрібно два таких коржі.
Як приготувати:
Раніше ми ділились рецептом мандаринового пирога, який легко приготувати на пательні.
Читайте також про те, як приготувати домашній зефір, який вразить смаком.