Фритата - італійська страва, яка схожа на звичний омлет, однак відрізняється способом готування. Фритату, на відміну від омлету, готують не лише на плиті, але й в духовці, завдяки чому страва виходить пишною та має характерну скоринку.
Про те, як готувати фритату зі спаржею, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний сайт Shuba.
Для того, щоб приготувати цей італійський сніданок, потрібні наступні інгредієнти:
Найкраще готувати фритату в такому посуді, який можна використовувати як пательню, так і як форму для випічки в духовці. Проте, якщо такого посуду немає, краще готувати фритату в духовці в невеликій формі для випікання.
Промийте спаржу, наріжте її на шматочки 1-1,5 см завдовжки. Якщо спаржа заморожена, мити її не потрібно. Сир натріть на терці, як і цедру лимона.
Наріжте бекон великими шматочками. Духовку розігрівайте до 180 градусів, поставивши решітку у верхній частині.
Розбийте в миску яйця, додайте сир, молоко і лимонну цедру, посоліть і поперчіть.
Якщо ви маєте універсальну пательню, яка підійде як форма для випічки, спочатку використайте її як пательню - розігрійте її з олією всипте спаржу та бекон. Готуйте до хрусткості спаржі.
Якщо використовуєте заморожену спаржу, то спочатку присмажте її, а потім додайте бекон.
Якщо ж ви маєте окремі пательню і форму для випічки, цей крок, як і наступні, можна виконати, одразу використавши форму і духовку.
Після цього вогонь зменште до мінімального та вилийте до пательні яєчну суміш. Обережно перемішайте для рівномірного розподілення начинки.
Накрийте пательню кришкою, і готуйте приблизно 9 хвилин на мінімальному вогні. Яєчна суміш має схопитися знизу, але не має стати коричневою.
Після цього висипте сир по поверхні фритати і переставте пательню до духовки на хвилину до легкого підрум'янення.
Витягніть пательню, зачекайте 5 хвилин, доки страви не стане кімнатної температури - і сніданок готовий.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати запіканку з консервованими абрикосами.
А також розповідали, як приготувати панкейки з шинкою та сиром.