Фрикасе - тушкована страва з цікавою технологією приготування. Хоча найчастіше для таких страв використовують м'ясо, з легкістю можна приготувати фрикасе з лосося.
Про те, як готувати фрикасе з лососем та овочами, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний ресурс Shuba.
Для того, щоб приготувати фрикасе з лосося, знадобляться ці продукти:
Для того, щоб приготувати фрикасе з лосося, можна використовувати свіжу або заморожену рибу. Перед приготуванням необхідно видалити кісточки та нарізати рибу на невеликі шматочки.
Картоплю та моркву необхідно помити та відварити до готовності, не знімаючи шкірку. Варені овочі потрібно почистити і нарізати соломкою або кубиками завтовшки 5 мм.
Цукіні потрібно помити, почистити і також нарізати кубиками або соломкою. Цибулю почистьте і наріжте на маленькі кубики. Помідори потрібно помити, обсушити та розрізати навпіл.
Добре розігрійте пательню, змастивши її олією. Спочатку викладіть картоплю, цукіні, моркву і цибулю. Всипте стручкову квасолю та обсмажте всі інгредієнти до легкої золотистої скоринки.
Після цього додайте лосось. Смажте рибу до зарум'янення, а потім додайте помідори та зелений горошок. Коли всі інгредієнти обсмажаться, їх потрібно протушкувати.
Для цього влийте в пательню вино та випаруйте спирт на невеликому вогні. Тоді влийте вершки з бульйоном, додайте місо-пасту та сіль до смаку.
Доведіть соус до кипіння - тоді фрикасе з лососем буде готове. Перед подачею присипте його помитою та подрібненою зеленню.
До речі, нещодавно ми писали про те, як готувати рублені котлети з курятини.
А також розповідали, як готувати запіканку з рибою по-португальськи.