Фрикасе з лосося: рецепт вишуканої сімейної вечері
Фрикасе - тушкована страва з цікавою технологією приготування. Хоча найчастіше для таких страв використовують м'ясо, з легкістю можна приготувати фрикасе з лосося.
Про те, як готувати фрикасе з лососем та овочами, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний ресурс Shuba.
Що потрібно для фрикасе з лосося
Для того, щоб приготувати фрикасе з лосося, знадобляться ці продукти:
- філе лосося без шкіри - 240 г
- морква - 120 г
- картопля - 160 г
- томати чері - 240 г
- цукіні - 120 г
- цибуля ріпчаста - 100 г
- стручкова квасоля - 80 г
- зелений горошок - 80 г
- рибний бульйон - 400 мл
- вершки (жирність 33%) - 320 мл
- вино біле сухе - 160 мл
- олія соняшникова - 80 мл
- паста місо соєва - 40 г
- петрушка - 20 г
- сіль - 6 г
Як готувати фрикасе з лосося
Для того, щоб приготувати фрикасе з лосося, можна використовувати свіжу або заморожену рибу. Перед приготуванням необхідно видалити кісточки та нарізати рибу на невеликі шматочки.
Картоплю та моркву необхідно помити та відварити до готовності, не знімаючи шкірку. Варені овочі потрібно почистити і нарізати соломкою або кубиками завтовшки 5 мм.
Цукіні потрібно помити, почистити і також нарізати кубиками або соломкою. Цибулю почистьте і наріжте на маленькі кубики. Помідори потрібно помити, обсушити та розрізати навпіл.
Добре розігрійте пательню, змастивши її олією. Спочатку викладіть картоплю, цукіні, моркву і цибулю. Всипте стручкову квасолю та обсмажте всі інгредієнти до легкої золотистої скоринки.
Після цього додайте лосось. Смажте рибу до зарум'янення, а потім додайте помідори та зелений горошок. Коли всі інгредієнти обсмажаться, їх потрібно протушкувати.
Для цього влийте в пательню вино та випаруйте спирт на невеликому вогні. Тоді влийте вершки з бульйоном, додайте місо-пасту та сіль до смаку.
Доведіть соус до кипіння - тоді фрикасе з лососем буде готове. Перед подачею присипте його помитою та подрібненою зеленню.
До речі, нещодавно ми писали про те, як готувати рублені котлети з курятини.
А також розповідали, як готувати запіканку з рибою по-португальськи.