Фетуччині, пепероні та соус маринара: які страви в Італії насправді не їдять
Страви італійської кухні користуються популярністю у багатьох країнах. Вони смачні, поживні, швидко та легко готуються і багатьом вони до смаку. Їх подають у ресторанах та кафе, а також готують удома.
Але виявилося, що найпопулярніші з них в Італії не популярні. Про це йдеться у статті EatThis, NotThat.
Італійська содова
Більшість газованих напоїв не мають відношення до Італії. Перший солодкий газований напій з'явився в Сан-Франциско в 1925 році завдяки двом італійським іммігрантам Рінальдо та Езільдо Торре, які змішали солодкий сироп з газованою водою. Напій швидко набув популярності, але в Італії обирають вино та фірмові коктейлі, а не содову.
Часниковий хліб
Цей продукт однозначно входить до списку найсмачніших страв планети, але в Італії їм не захоплюються. Найближче до цієї страви – брускетта, тонкі скибочки з купою свіжих помідорів.
Креветки із часниковим соусом
Такої страви в Італії не існує і швидше за все рецепт просто переробили кілька разів - із традиційної італійської страви, до якої входять невеликі омари (лангустини), приготовані в оливковій олії та травах.
Оливкову олію замінили на вершкове масло, лангустини – на креветку, трави – на часник. Ось і вийшли креветки у соусі.
Соус маринара
Червоний соус, яким так люблять поливати пасту – не італійська. У ньому містяться помідори, як у багатьох томатних соусах, але в Італії соуси роблять зазвичай на основі оливкової олії та травах, а от помідорів там зовсім небагато. В результаті виходить легша страва з ніжнішим смаком.
Фото: Соус Марінара в Італії не роблять
Заправка для салатів
У багатьох меню можна зустріти італійський соус для салатів, який складається з олії, оцту, трав, спецій, цукру та багато іншого.
І до Італії він не має жодного відношення, тому що там салати заправляють рідко. Як заправку зазвичай використовують пару крапель оливкової олії.
Піца Пепероні
Замовити таку піцу не можна в жодному ресторані в Італії. Щось схоже в італійській кухні є, але це швидше виглядає як пиріг із болгарським перцем, а не салямі.
Існує легенда, що іммігранти з Італії привезли до США свої рецепти, в яких слово пепероні загубилося в перекладі й чомусь набуло значення "м'ясо" замість "овочі".
В Італії вам можуть подати піцу з тонко нарізаною прошутто чи нежирною тосканською ковбасою. У такій піці набагато менше сиру, соусу та зовсім тонка скоринка.
Фото: Піцу Пепероні придумали не в Італії
Курка з пармезаном
Одна з найпопулярніших страв, яку позиціонують як італійську. Але в Італії такого рецепту немає. З пармезаном там готують запечені баклажани.
Спагетті з фрикадельками
Рецепт, який всі із задоволенням вчилися готувати зовсім недавно, зовсім не італійський. Його вигадали у США. В Італії фрикадельки майже завжди подають окремо – як закуску. А у спагетті дуже рідко додають м'ясо.
Фото: В Італії не готують пасту із фрикадельками
Феттучіні Альфредо
Соус Альфредо готують із сиру пармезан і вершків і знайти цю пасту можна будь-де, крім самої Італії. У різних італійських пастах використовують сири, а ось вершки – дуже рідко.
Палички з моцарелли
Сир моцарелла справді родом із Південної Італії. І на цьому зв'язок закінчується. Смажити цей сир у вигляді паличок у фритюрі почали в інших країнах.
Фото: Сир Моцарелла вигадали смажити не в Італії
До речі, раніше ми писали про те, яким був салат Олів'є раніше та чому його зіпсували за часів СРСР.
А ще розповідали про те, що їли українці на обід та вечерю понад 300 років тому.