Феєричний медовий смак: готуємо мочені яблука за класичним рецептом
Мочені яблука - чудовий варіант корисної заготовки на зиму. За класичним рецептом приготування плоди набувають яскраво вираженого медового смаку, разом із цим вони не є надто солодкими.
Перевіреним рецептом мочених яблук ділимось у матеріалі Styler.
Класичний рецепт мочених яблук
Класичний рецепт мочених яблук перевірений не одним поколінням українців. Особливо популярним він став у радянські часи, коли господиням доводилось шукати бюджетні варіанти страв.
Перевагою цього рецепту, окрім яскравого смаку, є ще й доволі простий спосіб приготування. З ним мочені яблука з легкістю вдасться у кожної господині.
Інгредієнти:
- яблука - 1-1,5 кг
- вода - 1,5 л
- сіль - 1 ст. л
- цукор - 3 ст. л
- мед - 1 ст. л
Як приготувати
Спочатку помийте трилітрову банку і складіть у неї чисті яблука середнього розміру.
У банку з яблуками влийте холодну воду, щоб визначити, яку точну кількість рідини потрібно для маринаду. Тоді злийте воду у посудину, в якій готуватимете заливку.
Додайте до цього об’єму ще 100-200 мл. У процесі бродіння в яблука доведеться доливати маринад.
Далі додайте у воду одну столову ложку солі і три столові ложки з гіркою цукру. Перемішайте, щоб цукор злегка розчинився.
У маринад додайте мед. Ретельно перемішайте (цукор, сіль та мед мають розчинитися у воді).
Залийте маринадом яблука у банці. Рідина має покрити фрукти.
Накривайте банку марлею, складеною в декілька шарів.
Залиште яблука на тиждень за кімнатної температури, потім перенесіть у холодне місце на місяць.
І смакуйте!
Тримайте також унікальний рецепт яблучного пирога від галицької господині.
Нагадуємо, раніше ми ділились трьома рецептами ідеального сніданку на вихідні.