Червона ікра багатьом не по кишені, а побалувати себе смачною та ситною намазкою на хліб хочеться. Як же бути?
Про це розповів Сергій Поканевич, український шеф-кухар, бренд-шеф кількох одеських ресторанів.
Поставте на плиту глибоку каструлю, додайте туди томатну пасту, воду, олію і перемішайте. Як тільки маса закипить, додайте манку і проваріть кілька хвилин, постійно помішуючи. Манка утворить крупинки, як в ікрі.
Поріжте цибулину, очистіть оселедець і подрібніть все це в блендері.
У остиглу суміш томатної пасти і манки додаємо оселедець з цибулею. Змішуємо і відправляємо до банки, а потім – до холодильника.
Фальшива червона ікра готова!
Раніше ми писали про забутий рецепт намазки на хліб.
Також читайте, як приготувати форшмак по-українськи.