Куряча печінка, попри міфи, що субпродукти не корисні, дуже гарна для здоров'я. У ній є незамінні для організму вітаміни.
Про користь цього продукту для здоров'я розповіла в Telegram експерт із харчування Наталія Мазурік.
Наталія повідомила, що у 100 грамах курячої печінки міститься 100% денної норми заліза для людини.
"Залізо дуже важливе для транспортування кисню в організмі, воно входить до складу ферментів, які беруть участь у детоксикації організму. Воно дуже важливе для ендокринної системи та інших процесів", - повідомила експерт з харчування.
Також у 100 грамах курячої печінки міститься 1000% денної норми вітаміну А.
"Вітамін А дуже важливий для гостроти зору, нормального сприйняття кольорів, для пружності шкіри, проти гіперпігментації та запалень, для блиску волосся", - розповіла Мазурік.
Якщо говорити про вітамін B12, то всього у 20 грамах курячої печінки міститься добова норма цього вітаміну, а в 100 г продукту - 550% денної норми.
"Вітамін B12 дуже важливий для нервової системи, для вуглеводного та жирового обмінів, для кровотворення – профілактики анемії", - зазначила фахівець.
Нагадаємо, що раніше експерт пояснила, чому перекус круасаном - це не дуже хороша ідея.
Раніше ми писали про те, яку вівсянку нутріціологи не рекомендують їсти на сніданок.