Це тістечко з шоколадним мусом просте за приготуванням та добре поєднується з гарячими напоями. До того ж воно особливо сподобається тим, хто не уявляє свого життя без шоколаду.
Як приготувати солодкий десерт з шоколадним мусом без випікання, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний Youtube-канал M. Patisserie.
Що вам знадобиться в приготуванні тістечка
Для бісквіта:
Для шоколадного мусу:
Для шоколадного ганаша:
Починаємо приготування. Розтопіть вершкове масло. Печиво подрібніть в блендері до стану крихти, пересипте в окремий посуд, влийте масло, та ретельно перемішайте.
На деко, застелене папером для випікання, поставте металеву форму, засипте всередину суміш та щільно утрамбуйте.
Подрібнене печиво з вершковим маслом у металевій формі (скріншот / M. Patisserie)
В окремій мисці готуємо шоколадний мус. Додайте 140 мл молока до 180 г подрібненого чорного шоколаду та поставте в мікрохвильовку до закипання молока. Після цього ретельно перемішайте суміш до однорідної консистенції та залиште охолоджуватися.
Збийте в окремому посуді вершки до піни та влийте у них шоколадну масу. Обережно перемішайте.
Шоколадний мус - збиті вершки з шоколадом (скріншот / M. Patisserie)
Викладіть шоколадно-вершкову масу на бісквіт і розрівняйте кондитерським шпателем або ж ножем. Після цього поставте десерт в холодильник на 3 години.
Шоколадний мус на бісквіті (скріншот / M. Patisserie)
В цей час готуємо ганаш - ароматний крем з шоколаду та молока, яке буде верхнім шаром тістечка. Налийте 100 мл молока в миску з подрібненим молочним та чорним шоколадом (по 50 г) - та поставте в мікрохвильовку. Щойно молоко почне кипіти, дістаньте суміш та перемішайте до однорідності.
Шоколадний ганаш (скріншот / M. Patisserie)
Дістаньте з холодильника бісквіт з мусом та обережно вилийте на нього ганаш. Можна використати ніж або легенько потрясти форму для того, щоб шоколадна маса розподілилась рівномірно.
Останній шар тістечка (скріншот / M. Patisserie)
Поставте тістечко на 15 хв в холодильник. Після цього необхідно витягти його з форми - це легше зробити, якщо трохи нагріти метал, наприклад, за допомогою запальнички.
Нагрівання форми полегшить діставання тістечка (скріншот / M. Patisserie)
Тістечко можна розрізати на менші шматочки - і воно готове до вживання!
До речі, раніше ми публікували рецепт шарлотки без борошна.
А також розповідали, як приготувати шоколадну картоплю.