Хочеш схуднути і не знаєш, що можна їсти? Відповідь проста - їсти можна все окрім зіпсованої їжі. Але є важливі нюанси, які визначають, як зробити харчування не лише корисним, а й приємним.
Про це розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис тренера та нутриціолога Віктора Мандзяка у Facebook.
"Щоб схуднення стало успішним і тривалим, твоя дієта має бути тобі до вподоби. Якщо ти налаштований лише "скинути десять кілограм до Нового року", готуйся до йо-йо ефекту. Ні, не той, де кулька повертається в руку, а той, де втрачені кіло повертаються в тіло", - написав тренер.
Тому важливо побудувати свій раціон так, щоб їжа залишалась джерелом радості, а не мукою з кальцієм і цинком у банках. Інакше вистачить вас рівно на 21 день марафону, після чого пельмені знову стануть твоїми кращими друзями.
Їжа має дві головні характеристики:
Некалорійна їжа (наприклад, овочі, фрукти, крупи, нежирне м’ясо) дає більше ситості за меншу кількість калорій. Калорійна їжа (солодощі, снеки, горіхи) дає більше смаку, але швидше "з'їдає" твою денну норму калорій.
Для схуднення оптимально 70-80% калорій отримувати з некалорійної їжі, яка насичує, і 20-30% – із калорійної, яка приносить задоволення.
Головний принцип: обирайте з кожної групи те, що вам смакує, а не те, що модно чи радить чергова блогерка.
Не існує обов’язкових продуктів для схуднення. Все, що не приносить радості, можна замінити! Їсти потрібно так, щоб раціон став частиною вашого життя, а не тимчасовою дієтою.
Нагадаємо, що дієтолог проаналізував нову дієту, яка набирає шаленої популярності у світі.
Раніше ми писали, як схуднути, не рахуючи калорій, за порадою відомого українського тренера.