У вас є 2 яблука? Рецепт найпростішого пирога на сковороді
Якщо у вас є два яблука, вам варто приготувати простий яблучний пиріг, для якого навіть не знадобиться духовка.
Рецептом поділилася відома українська блогерка Alina FooDee.
Інгредієнти
- Яблуко – 2 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Кориця – 1 ч.л.
- Лимонний сік – 1 ст.
- Вершкове масло – 10 г
Для тіста:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 120 г
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Сметана чи йогурт – 180 г
- Цукор – 40 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Сіль – щіпка
Покрокове приготування
Наріжте яблука на скибочки. Покладіть шматочок вершкового масла на сковороду. Викладіть яблука. Посипте цукром та корицею. Перемішайте. Смажте яблука на маленькому вогні 5 хвилин.
Для тіста змішайте усі інгредієнти. Вони мають бути кімнатної температури.
Залийте яблука тістом. Накрийте кришкою і випікайте 15 хвилин на маленькому вогні. Якщо на кришці з'являється конденсат, витріть його паперовим рушником.
Коли тісто пропеклося, накрийте пергаментом і переверніть за допомогою тарілки.
Випікайте тісто ще 5 хвилин з іншого боку.
Раніше кулінарка розповіла, як приготувати турецький пиріг без борошна.
Також читайте про рецепт вівсяного печива з одного яблука та всього за 5 хвилин.