ua en ru

Досвідчені кулінари ніколи не додають ці спеції в плов. І страва виходить ідеальною

Досвідчені кулінари ніколи не додають ці спеції в плов. І страва виходить ідеальною Які спеції не можна додавати до плову (pixabay.com)

Плов за традиційним рецептом вимагає тривалого приготування, але не повинен містити "зайвих" інгредієнтів. Існує продукт, який точно може погіршити зовнішній вигляд, консистенцію і смак страви.

Чого ніколи не треба додавати у плов, читайте у матеріалі РБК-Україна (проект Styler).

У матеріалі використані дані з сайтів Смачно.юа та Кулінарія.

Що не можна додавати у плов

Багато господинь не знають тонкощів приготування східного плову і подають рисову кашу з м'ясом. Основна таємниця цього блюда полягає в тому, що рис повинен тушуватися в жирі з м'ясом, а не варитися. Деякі додають до складу томатний соус - і безнадійно руйнують страву.

У традиційному варіанті рецепту відсутній такий інгредієнт. Якщо його додати, рис злипнеться і ніколи не вийде розсипчастим, яким він повинен бути в ідеалі.

Зовнішній вигляд страви залишить бажати кращого, тому досвідчені кулінарі порадили початківцям утримуватися від експериментів зі складом.

Досвідчені кулінари ніколи не додають ці спеції в плов. І страва виходить ідеальноюЯк приготувати справжній плов (Скриншот)

Спеції важливіші за рис

Додавати їх потрібно в засмажку, а не рис. Без зіри, паприки, перцю, головки часнику та солі вийде звичайна рисова каша. Можна поекспериментувати з барбарисом і шафраном.

Секрети приготування плову

Для того, щоб це узбецький шедевр вийшов на славу, важливо відповідально підійти до підготовчого етапу і правильно підібрати всі необхідні інгредієнти:

  • Рис - краще купуйте узбецькі сорти, ретельно промивайте його і замочувати на 1 годину.
  • М'ясо - використовуйте баранину або яловичину, нарізайте крупними шматками, обсмажуйте, і тільки перед додаванням до рису подрібнюйте.
  • Овочі - лук нарізайте кільцями або напівкільцями, а моркву - крупними кубиками.
  • Масло - вибирайте рослинну олію без запаху, при цьому на 1 кг рису має піти 200-250 мл.
  • Спеції - обов'язково додавайте часник (цілу головку), гострий перець (цілу стручку), зіру, барбарис, мелений чорний і червоний перці

Враховуйте, що справжній плов можна приготувати лише в чавунному казані з товстими стінками. Рис в такій посудині готується рівномірно і залишається розсипчастим, а м'ясо не прилипає до стінок.

Досвідчені кулінари ніколи не додають ці спеції в плов. І страва виходить ідеальною Фото: Як правильно приготувати плов (pixabay)