Вівсянка - це не лише легка та ситна страва для сніданку. Вона також містить багато вітамінів та навіть може захистити від деяких хвороб.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Eat This, Not That!
Дієтолог івсянка - це цільне зерно з високим вмістом клітковини, особливо розчинної. Коли ви їсте розчинну клітковину, то травлення сповільнюється, що також може збільшити відчуття ситості.
У вівсі міститься розчинна клітковина певного типу, яка називається бета-глюкатин. Вона утворює в кишківнику консистенцію, яка нагадує гель.
Цим бета-глюкатин підтримує роботу шлунково-кишкового тракту та допомагає полегшити випорожнення. Якщо поєднувати вівсянку з різними джерелами нерозчинної клітковини (наприклад, ожина, неочищені яблука, горіхи), можна подвоїти ефект від її вживання.
що починаючи свій ранок з вівсянки, ви також приносите багато користі серцю. Завдяки високому вмісту клітковини ця каша допомагає знизити рівень "поганого" холестерину, а ще стабілізує рівень цукру в крові та знижує високий кров'яний тиск.
Саме це відіграє неостанню роль у мінімізації ризиків розвитку серцевих захворювань.
У 100 г вівсяних пластівців містять 26% добового споживання вітаміну В1, 6% вітаміну В6, 6% вітаміну Е, 2% вітаміну В3.
Продукт містить близько 65% від добового споживання фосфору, 31% магнію, 24% заліза, 22% цинку, 2 % калію, 4% кальцію.
Раніше ми повідомляли, як завжди правильно варити будь-яку кашу.
Читайте також, як зварити ідеальну манну кашу без грудочок.