Новорічні свята - це безліч закусок та салатів на основі майонезу. Багато кулінарів використовують не магазинний соус, а зроблений власними руками. Наприклад, майонез без яєць.
Як приготувати домашній майонез без яєць, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на допис кулінарки Юлії Симончук в Instagram.
Усі інгредієнти мають обов'язково бути кімнатної температури. Їх потрібно з'єднати в одному посуді, занурити погружний блендер та збити всі компоненти.
Перші декілька секунд блендер не відривати від дна, а далі рухати вверх-вниз до моменту, поки майонез стане густий.
У майонез можна додати інші спеції - за вашими смаками та бажанням. Зберігати такий майонез можна не більше 5 діб у холодильнику, у герметично закритому посуді.
"Такий домашній майонез стане хорошою альтернативою магазинному. Смак ідентичний. Обов'язково спробуйте", - радить Юлія Симончук.
У коментарях також радять використовувати магазинне молоко, а не домашнє. А у кінці збивання додати 1,5 ст. ложки лимонного соку - так майонез буде ще смачніший та густіше.
Раніше ми розповідали про те, як готувати класичний майонез з курячими яйцями.
А ще писали про те, якими корисними альтернативами замінити жирні продукти.