Суперечки про те, який майонез менш шкідливий, домашній чи магазинний, не вщухають багато років. І багато хто вважає, що майонез, який готується вдома самостійно і лише з ретельно підібраних продуктів – найкраща альтернатива магазинному соусу.
Медики знайшли відповідь на запитання, який майонез менш шкідливий. Про це йдеться у дослідженні NIH.
Річ у тому, що користь цього соусу залежить від продуктів, з яких його виробляють. А також - від кількості цукру та солі. І це одна з причин, чому домашній майонез може бути значно кориснішим, ніж покупний.
При самостійному приготуванні ми можемо контролювати кількість інгредієнтів, а також сіль та цукор.
Проте є й певна загроза здоров'ю людини під час приготування домашнього майонезу. І багато хто про цю загрозу забуває або навіть не здогадується про неї. При приготуванні домашнього майонезу використовуються сирі яйця і є великий ризик заразитися сальмонельозом.
А ось у виробництві магазинного майонезу найчастіше використовують пастеризовані яйця. І хоча в цьому продукті містяться кислоти (лимон або оцет), які знижують рівень бактерій, зберігати відкритий майонез не рекомендується у холодильнику більше ніж 3-4 днів.
Насправді майонез не такий шкідливий продукт. У ньому, крім великої кількості жирів, а саме - олії, міститься багато вітаміну Е, який підтримує серце, і вітамін К, який важливий для згортання крові.
Якщо ви намагаєтеся схуднути або нормалізувати свою вагу, то дотримуйтесь певних рекомендацій щодо вживання майонезу.
До речі, ми писали про те, якими легкими соусами можна замінити майонез.
А також ми розповідали, які засоби допоможуть схуднути буквально за один тиждень.