Якість м'яса залежить від того, якою їжею годували тварину чи птицю. А його смакові риси визначає комплекс факторів.
Про те, в якому м'ясі найбільше токсинів розповів доктор біологічних наук Леонід Горобець, пишуть "Факти".
Експерт повідомив, що різноманітні штучні речовини, які можуть бути додані до кормів, погано розкладаються в організмі тварин. З м'ясом ці речовини потрапляють до організму людини й поступово в ньому накопичуються. Тому важливо купувати продукцію надійних виробників.
За його словами, потрухи або жир вживати в їжу небажано - там накопичується найбільше токсинів.
"У нирках, легенях, печінці, а також у жировій тканині. Тому, щоб убезпечити себе, вживати потрухи і жир не бажано", - повідомив Горобець.
Лікар біологічних наук зазначив, що холестерин є у всіх клітинах тварини, тому що є природною складовою клітинної мембрани.
"Тому, якщо ви вживаєте м'ясо, яке зовсім не містить жиру, то все одно у ваш організм надходить холестерин (правда, в невеликій кількості). Зрозуміло, що в жирі вміст холестерину високий. Якщо брати курей, то жир у них накопичується переважно в задній частині тушки. Ще одне депо жиру у птахів знаходиться в області шиї. За бажання жир можна вирізати", - розповів він.
Експерт зазначив, що не варто боятися холестерину, оскільки він нам дуже потрібний. Зокрема, холестерин входить до складу вітаміну D.
Читайте також, як перевірити свіжість м'яса, не відходячи від вітрини.
Раніше ми розповідали, як вибрати безпечні м'ясні консерви в магазині, щоб не отруїтися.