"Цезар" - найвідоміший салат з неймовірною кількістю варіантів приготування, з куркою, морепродуктами, або ж без цього елементу. І хоча, здавалося б, нового вже бути не може, шеф-кухарка Кеті Лі Бігель вдосконалила рецепт.
Про те, як зробити салат "Цезар" неперевершеним за допомогою одного інгредієнту, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Instagram-сторінку шеф-кухарки Кеті Лі Бігель.
Найголовніший інгредієнт цього вдосконаленого варіанту салату - каперси. Не менш важливими елементами для неймовірного смаку є панірувальні сухарі з часником та домашня заправка для салату.
Отже, щоб приготувати цей салат, необхідні такі інгредієнти:
Для заправки:
Для каперсів:
Для салату:
Для панірувальних сухарів
Починаємо приготування з заправки - для цього почистьте та подрібніть часник, покладіть його до миски кухонного комбайна. Пармезан натріть на дрібній тертці. Додайте до часнику яєчні жовтки, анчоуси, вустерський соус і лимонний сік. Перемішайте інгредієнти та додайте олію, збийте до утворення емульсії. Після цього додайте сіль, перець і натертий пармезан.
Тепер приготуйте каперси для салату. Попередньо висушіть їх на паперовій серветці. У невеликій пательні на середньому вогні розігрійте оливкову олію, додайте каперси і смажте приблизно 5 хвилин до хрусткої скоринки.
Для сухарів розігрійте вершкове масло на пательні середнього розміру, додайте оливкову олію і подрібнений часник. Смажте на невеликому вогні, поки часник не почне шипіти. Після цього додайте панірувальні сухарі, сіль і перемішайте.
Збільште вогонь до середнього і готуйте, часто помішуючи, приблизно 2-3 хвилини - поки панірувальні сухарі не стануть золотисто-коричневими.
Подрібніть салат ромен і висипте його у велику миску, додайте заправку. Зверху викладіть хрусткі каперси, панірувальні сухарі та натертий сир пармезан. Ця версія салату "Цезар" без курки неодмінно здивує своїм смаком.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати салат з ананасами.
Також розповідали про те, як готувати цибулячки з маком.