Відварена молода картопля гарна сама по собі та не вимагає надто багато добавок. Зазвичай для смачної літньої вечері достатньо трохи масла, свіжої зелені та склянки кислого молока.
Проте є один інгредієнт, завдяки якому можна посилити натуральний смак молодих овочів та їхню харчову цінність вже на етапі приготування, пише Przyslijprzepis.
Молоді овочі готуються трохи інакше, ніж старі. Насамперед – молоду картоплю не потрібно чистити, адже саме під тонкою тканиною шкіркою знаходиться найбільша поживна цінність.
Також не пересоліть його, щоб не зіпсувати їх ніжний смак. На 1 літр води додайте лише 1 столову ложку солі. Молоді овочі готуються швидше за старі. Дрібній і середній картоплі потрібно близько 15-20 хвилин, більшій – близько 25 хвилин.
Найпростіший спосіб перевірити готовність – проткнути його після закінчення відведеного часу кінчиком ножа. Якщо лезо входить плавно, а м'які овочі, їх можна злити.
Налийте воду в каструлю з товстим дном і доведіть до кипіння. Тим часом промийте молоду картоплю під проточною водою та ретельно почистіть шкірку щіткою для овочів. Коли вода закипить, посоліть її та киньте в неї картоплю повністю.
Додайте пучок зв'язаних зелених стебел петрушки та кропу і готуйте їх разом з овочами під кришкою. Трави додадуть овочам весь свій аромат та цінні вітаміни та мікроелементи.
Коли картопля буде готова і стане досить м'якою, вийміть з каструлі пучок зв'язаних стебел, а потім злийте картоплю. Покладіть їх назад у порожню каструлю, поставте на слабкий вогонь і зачекайте деякий час, поки тепло пальника не повністю висушить їх.
Тепер дрібно наріжте чи порвіть пальцями зелень. Викладіть суху картоплю в миску, додайте зверху трохи вершкового масла, рубану зелень і перемішайте все блюдо.
Тепер все готове до подачі! Є шанс, що страва зникне зі столу до того, як ви подасте відбивні.
Раніше ми ділилися рецептом найсмачнішої смаженої картоплі.
Також читайте як приготувати піцу на рідкому тесті за 20 хвилин.